Lektioner och trolleri på Helsjöns folkhögskola

Helsjöns folkhögskola ligger mig varmt om hjärtat eftersom jag själv varit elev där

Jag kom iväg sent på morgonen (vilket jag skulle vilja skylla på min sju månader gamla son, men får nog tyvärr ta på mig hela ansvaret själv) vilket innebar att jag fick köra hela vägen upp till lektionssalarna. Men jag kom i tid i alla fall!

Under dagen pratade jag ungdomsfrågor och församlingsarbete för eleverna på kyrkans grundkurs samt bibelskolan. Det som är så inspirerande med folkhögskolor är att det är stor spridning på eleverna både åldersmässigt och hur mycket erfarenhet man har med sig. Frågorna blir konkreta och rakt på sak och som föreläsare kommer man sällan undan med de enkla, lättvindiga svaren. Sånt gillar jag, då blir jag utmanad och stimulerad själv också!

På kvällen körde jag en Gospel Magic-föreställning för skolans elever och lärare. En fullspäckad och intensiv dag – men oj, så rolig!