Lekkurs i Höör

I ett överflöd av baguetter (för det kom färre konfirmandfaddrar än beräknat) lekte vi med 20-tal glada ungdomar som kom trots den konkurrerande gymnasiemässan. Och då blir det förstås en kanondag, när de som kommer verkligen har prioriterat det!

Vi lekte klassiker som Fruktsallad (med våra egna specialare) samt nykomlingar som Monkey in a tree. Monkey-leken går till så att jag skriker ”Monkey in a tree” och då grupperar sig alla två och två, en är apa och en är träd. Apan ska klättra på trädet och göra apljud. De som inte hinner med innan jag har räknat till tio åker ut. Övriga kommandon:

  • Cowboy: Två och två. En blir häst och står på alla fyra, den andre är cowboy, sitter på ryggen och ropar ”Jiihaa!”
  • Henhouse: Tre och tre. En är hus (händerna i golvet så att det bildas ett valv), de andra två två är hönor (gör vingar med armarna) och kacklar.
  • Golden Gate-bridge: Fyra och fyra. Två håller varandra i händerna ungefär som när man leker ”Bro, bro breja”. De andra två fäller ryggen i 90 graders vinkel och håller tag runt höften på de andra.